1 st
citron, rivet skal och saft (gärna ekologisk)
4 msk
olivolja
1 msk
soja
1 krm
gurkmeja
1 krm
svartpeppar
peppar
Ugnsgrönsaker
2 st
små fänkålsstånd
3 st
rättikor
1 st
stor rödlök
12 st
champinjoner
8 st
vitlöksklyftor
20 st
gröna oliver
16 st
körsbärstomater
4 delar
Skala/putsa rättikorna och klyfta dem. Förkoka rättikorna i ca fem minuter. Skala och klyfta löken, dela champinjonerna och skala vitlöksklyftorna. Lägg grönsakerna (förutom tomaterna, champinjonerna och oliverna) med kycklingen tillsammans med marinaden på en ugnsplåt. Rör om väl. Ställ in plåten i ugnen, på 225 grader När 20 minuter har gått tillsätter du tomater, champinjoner och oliver som får steka med tills kycklingen är genomstekt, i ungefär 10 minuter Salta och peppra efter smak.
En stor majskyckling som legat i marinad bäddades ner i grytan tillsammans med lite godsaker. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem
Idag blir middagstipset en smarrig pasta medkyckling som får lite härlig syrlig smak av citron. Men annars går ju rätten snabbt om man marinerar kycklingen dagen innan
Jag tycker kyckling blir godast när man steker den hel i ugn. Jag tycker det blir godast om man kryddar med hackade färska örter men torkade kryddor går utmärkt, detsamma gäller för den kalla örtsåsen
Lägg grillpinnar i blöt och trä sedan upp kycklingen på spetten. Pressa eller riv ner vitlöken i påsen tillsammans med olja, skal och saft från citronen
Klipp bort ryggbenet på kycklingenmed en kraftig sax. Stek kycklingen och grönsakerna cirka en timme. Lägg på paprika, lök och tomater, krydda med salt och peppar
Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.