Lammstekmed ben. Putsa bort hinnor och det mesta av fettet på lammsteken. Servera lammet med ugnsrostad potatis, morötterna, myntasåsen och spenat som är snabbt uppvärmd i en stekpanna med lite smör och några droppar citron
Låt svalna lite och lägg därefter över potatisarna utan salt i en skål. Lägg 1 kg färskpotatis på ett tjockt lager grovsalt i en ugnsfast form. 1 kg färskpotatis
På nyårsafton hade vi en fantastiskt god lammstekmed rostade potatisar, rödvinssås och grönsallad. Jag vill tipsa er om att inte vara rädda för att krydda steken ordentligt med salt och peppar eller andra eventuella kryddor, på både insidan och utsidan
Servera med lite persilja. Skala potatisarna och skär den i bitar. Tillsätt potatisen och tonfisken. 4 stora potatisar. Täck med lock och lât smâkoka i 30-40 min pâ svag värme. 4 stora potatisar
Servera med lite persilja. Tillsätt potatisen och tonfisken. Ingredienser för 4 pers600 g tonfisk pâ burk4 stora potatisar4 stora tomater2 tsk chili pâ burk1 stor lök2 klyftor vitlök1 tsk timjan2 lagerblad2 dl torrt vitt vin1 msk paprikakrydda1 paprikapersiljasalt o pepparSkala potatisarna och skär den i bitar. Täck med lock och lât smâkoka i 30-40 min pâ svag värme
Pensla potatisenmed oljan från plåten och salta lätt. Jag har provat med andra kryddor så som rökt paprika pulver, vitlök, chili, allt verkar fungera till detta recept
Så rostad potatis, sallad, lammstek i god marinad på soja, olivolja och valfria kryddor och örter såsom chili, paprikapulver, spiskummin, salt, svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.