Pyssla ihop en fin förpackning, och fyll den med godbitar. Min födelsedagslåda innehöll denna gång mandelkakor med wienermandel och chokladfyllning, samt halvmånsformade strass med choklad
1 ½ dl russin. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda in margarinet. Knåda till en deg och forma till små runda bollar
- Annelie - Originalreceptet finns även HÄR på Göteborgs Kex sida och heter där Emelies Bärdrömmar - enda skillnaden är att jag hade i lite mer tranbär och russin i mina kakor samt råsocker istället för farinsocker
Originalet säger snabbhavregryn men jag bakar med vanliga havregryn. HAVREKAKORMEDRUSSIN 35- 50 st3 dl havregryn125 g margarin eller smör1 1/2 dl socker1 1/2 dl russin3 msk vatten2 dl vetemjöl1 tsk bakpulverSmält fettet och häll det över havregrynen i en skål. HAVREKAKORMEDRUSSIN 35- 50 st
Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt havregryn, russin och vetemjöl. Sveas spröda havrekakormedrussin, ca 40 st. 2 dl russin. Rulla till kulor ca 2½-3 cm i diam, tryck till med en gaffel. 2 dl russin
Jag gillar inte kakor medrussin men jag gillar de här. Den här veckan börjar vi med kakor, va. Vem vet, snart kanske jag är lite wild n crazy och börjar tycka om bröd medrussin också
Knapriga havrekakor. Forma bollar och tryck ut dem lite med gaffel på bakpappersklädd plåt. 1 dl russin. Ta ut degen och knåda in 1 dl russin manuellt. 1 dl russin
Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Jag är lagom förtjust i russin i kakor faktiskt så nästa gång byter jag ut det mot choklad för själva grundkakan var väldigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.