Det kanske är lätt att få tag i om man bor norrut, men att göra en ny rulle som ska kallas Sverigesbästa där stora delar av landet inte ens kan få tag i ingrediensen, det blir en ledsen gubbe
Blanda med turkisk yoghurt, citronskal, salt, svartpeppar och pepparrot efter smak. Då har vi kommit till den tredje veckofinalen av “Sverigesbästatunnbrödsrulle”
Skala och klyfta löken. Skala och skär 2 morötter i mindre bitar. Skala 2 morötter och skär dem i bitar. Pepparrotskött Putsa köttet, skär det i mindre bitar och lägg dem i en stor gryta
Skrei är en norsk säsongstorsk ( januari till april) som finns uppe i Barents hav. En baddare till torsk med fantastiskt fint kött och en delikatess, som försöker hitta vägen in i våra svenskafiskdiskar
Gräv ur allt ”smör” ur skalet och skär sedan med en vass kniv efter linjen på undersidan av kroppen. Nu när hummerfisket dragit igång brukar det också bli gott om krabbor eftersom de gärna kryper in i hummertinorna för att kalasa på betet
Japp det ska det bli nu, med ett som det känns långt påsklov framför oss. Och idag är det dessutom våffeldagen och vi är hela stora familjen tillsammans så jag ska få mammas våfflor
Jo, det är mycket sherry och purjolök just nu, men det var denna grymma pasta som startade det hela. I förra veckan lyckades jag övertala min man att återskapa denna fantastiska pastarätt från i våras
Dessutom är det bra att blanda lite ströbröd i fyllningen för att den inte ska rinna ut. Idag är det kanelbullens dag och jag har inte hunnit baka en endast liten kringla
Anjas vedugn i Bandhagen, det är tydligen hit ni ska bege er för smaskiga Italienska pizzor… . Tänk att man har Sverigesbästa pizzeria ett stenkast bort utan att veta om det
Således vet jag redan nu att jag aldrig kommer i fråga vad gäller förstaplacering i denna tävling. Jag är inte en tävlingsmänniska, och en kort stund ångrade jag nästan att jag ställt upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.