Fläsklägg med äppelbräserad spetskål och puré på mandelpotatis Här kommer en rätt som vi varmt kan rekommendera. När vinterns rusk kryper in under skinnet längtar man till den där riktigt vällagade rätten Mat med Lisa och Kaj
Ugnsbakad fläsklägg med Riesling Tänk dig sydtysk husmanskost med fläsklägg (Schweinshaxe) och surkål. Dra den väster ut in i Alsace. Krydda med vin och timjan, lagerblad och persilja – då får du den här smakrika fläskläggen Vin mat & Alsace
Skånsk Kålsoppa Frikadeller. Knäck ägget i en bunke. Tillsätt ströbröd som får svälla en stund. Blanda ner färsen med salt Matklubben.nu
Pekinganka Sätt ugnen på 175°. Skölj ankan och torka den både inuti och utanpå med hushållspapper. Gnid in den med svartpeppar, salt och sherry kokschefen.se