Pensla bullarnamed ägg och stick ner russin om du vill. Eftersom jag tycker att det receptet jag brukar använda blir väldigt bra så vill jag såklart dela med mig av det
Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Men hjälp så goda, klart bland de godaste tekakor jag bakat = )Nu har jag provat min nya kompis och det var skillnad än att stå och dra runt med trägaffel, degen blir lite smidigare
fördela krämen o rulla ihop o skär ut bullar. Pensla med ägg o toppa med pärsocker. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj
Testa om oljan är tillräckligt varm med en lökbit. Se till att ha ett lock att lägga över oljan om den skulle fatta eld (försök EJ släcka olja med vatten - då exploderar den)
Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk till. Bullar till fikat är en riktig klassiker. Senast jag bakade gjorde jag en ny variant av snurror, som jag fyllde med vaniljkräm, smör, socker och mald vaniljstång
Pensla med ägget. Forma degen till bullar och jäs i ytterligare 30 minuter. Lös upp jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt jäsa i 30 minuter
Härliga bullar att ta med på utflykt. Jag bakade Philadelphiabullar i långpanna. De himla goda och saftiga rutorna med philadelphiaostfyllning är en favorit här hemma och vi bakar ofta
Smält smöret, blanda med mjölken och häll i det också. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten
Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl ev blandat med hjorthornssalt. Dela degen i 30 bitar och rulla till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min. Pensla bullarnamed ägg och grädda i mitten av ugnen 8-10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.