Börja med att marinera jordgubbarna. ”Snoppa” sedan av jordgubbarna och halvera. Sedan tar du valfria skålar/burkar och varva mascarponekräm med de marinerade jordgubbarna
Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Hustrun är jordgubbsfundamentalist. Under högsäsong tycker hon det ska vara jordgubbar till efterrätt – varje dag
Likören, sockret och saften från jordgubbarna kommer att bli till en god sås. 1 liter jordgubbar½ dl cointreau1 dl strösocker3 dl vispgräddelite vaniljsocker Snoppa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar, spar några till dekoration
Den här desserten är verkligen en av de godaste jag har ätit någonsin. Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden
Det här är ju inget recept utan att tips. Igår köpte vi fina jordgubbar – som smakade jordgubbar. Inte så miljösmart med tanke på att det hade åkt från Spanien men allt som sätter lite piff på vardagen är välkommet just nu
Till denna enkla sommardessert som du svänger ihop ganska snabbt så varvar jag färska jordgubbar med lite marängsmulor och en fanatiskt god citronostkräm som balanserar upp syran och sötman i jordgubbarna perfekt
Rensa och skiva jordgubbarna. Blanda med socker och vänd ner jordgubbarna, lime och socker. Häll i mascarponen över digestivekexen toppa med jordgubbarna + lite krossade digestive kex
Skölj jordgubbarna och skär dem sedan i lagom bitar, dvs så stora du nu vill ha dem. Sockerhalten kan ju variera jättemycket beroende på hur söt man vill ha sylten, och på hur söta jordgubbarna är i själv
Doppa jordgubbarna i chokladen och vänd dem i strösslet, nötterna eller kokosen. Hacka och smält chokladen, antingen i en skål i mikron eller över vattenbad
Skölj och snoppa jordgubbarna. Jordgubbar är alltid gott. här en variant på marinerade gubbar. Honung/lime/marinerade jordgubbar* 1 l färska jordgubbar 2 msk flytande honung 1 st lime, rivet skal ½ lime, (pressad saft) Gör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.