Sikta mjöl, salt och kryddor i en bunke. Tillsätt margarin och knåda till en smulig deg.
Tillsätt tranbär, socker och choklad i mjölblandningen och rör om ordentligt.
Blanda mjölk och jäst i en bunke så att de läser upp sig. Tillsätt därför ägget och rör om ordentligt. Häll i äggblandningen i mjölblndningen och knåda samman allt till en smidig deg i ca: 5 min.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och låt jäsa under bakduk i 30 min.
Knåda degen lätt på det mjölade bakbordet. Dela degen i mindre bitar och forma till små, runda portionsbullar.
Lägg bullarna på en ugnssäkerplåt med ett ark bakplåtspapper på och täck med en bakduk. Låt nu bullarna stå och jäsa i ytterligare 20-30 min.
Pensla bullarna med ägg och skär ut ett kors tvärs över bullarna med hjälp av en kniv.
Blanda samtiliga ingredienser till brödpastan i en skål till en slät smet. Häll smeten i en spritspåse och spritsa över korset i bullarna.
Grädda bröden i en varm ugn på 225 grader i 10-15 min, eller tills börden har fått en gyllenbrun färg.
Brr, riktigt kallt och massor av snö. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Goda frukostbröd bakade utan mjöl som går lätt att röra till och baka ut kvällen före. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och toppa med vallmofrön
Dig som älskar choklad i mängder och jordnötter. Jag använde en väldigt liten för att få den hög, går lika bra att ta en större och göra plattare kakor
Denna underbart goda choklad och cheesacaketårta bakade jag till min födelsedag. Eftersom jag är barnsligt förtjust i både kladdiga chokladkakor och cheesecake, så blev jag väldigt glad när jag hittade en kombination av dessa båda grymt goda kakor i boken 'Hummingbird bakery cookbook'
Jag har jobbat, varit en sväng till Stockholm och ägnat mig åt köksrenoveringen. Det senare går långsamt men säkert framåt och ni kommer att få ta del av lite bilder inom kort
Toppa med grädden, chokladsåsen och marängerna, eller något annat smarrigt. 1Vispgrädde, chokladsås och minimarängerSå här gör du 2 minuter Lägg den hackade dumlen och nutellan i botten på en mugg
Kaffe, choklad och Dulce de Leche. Klä en form, med löstagbar botten, med bakplåtspapper (jag spänner fast ett mellan botten och sidan och sedan två lösa bitar runt kanten som går upp en bit över kanten på formen) eller smöra och bröa
De som tycker om kombinationen av äggröra och kokos kan nog tycka om den. Men nu hade jag en förpackning kokosmjölk extra creamy öppnad så jag testade att göra varm choklad på den och en smoothie
Jag valde att gör en choklad-Pajbotten med lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vit chokladkräm som jag smaksatte med lime och mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma
Första gången jag köpte macarons så blev jag så beskviken och kunde inte förstå hur alla kunde tycka att de var såååå goda, tyckte de var torra och smaklösa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.