Paella
Milda.se
Milda.se

Paella

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st kyckling eller
  • 600 g kycklingdelar
  • 4 msk Milda flytande margarin
  • 1 gul ök
  • finhackad
  • 2½ dl långkornigt ris
  • 5 dl vatten
  • 1 msk Knorr flytande kycklingfond
  • ½ tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 1 kuvert   saffran (½ g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • pressad
  • 3 dl djupfrysta ärtor
  • 1 burk musslor eller

  • 1 nät färska musslor
  • 100 g rensade räkor
  • 1 röd eller grön paprika
  • strimlad

Beskrivning

    Dela kycklingen i åtta bitar. Häll 2 msk Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. 
När matfettet slutat bubbla - lägg i kycklingbitarna, men täck inte mer än 2/3 av stekpannan. Bryn dem långsamt tills de fått fin färg. Krydda med salt och vitpeppar. Efterstek under lock på svag värme 20-30 minuter.

    Fräs lök och ris med resten av matfettet i en gryta, utan att det tar färg. Tillsätt vatten, koncentrerad buljong, salt, svartpeppar, saffran, vitlök och rör om. Koka upp.

    Koka riset. Lägg i ärtorna de sista 3 minuterna.

    Koka musslorna eller värm burkmusslorna.

    Lägg paellariset på ett stort fat. Arrangera kycklingbitar, musslor, rensade räkor och paprikastrimlor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.