Milda.se
Mildas Matiga Pajer

Mildas Matiga Pajer

Mildas godaste recept på matpajer!
Spenat- och laxpaj

Spenat- och laxpaj

Skär kylskåpskallt matfett i små bitar. Lägg mjölsorterna, matfett, salt och timjan i en skål. Finfördela matfettet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa
Apelsin- och limepaj

Apelsin- och limepaj

Sätt ugnen på 175°C. Krossa eller mixa sönder kexen. Smält margarinet, häll det över kexsmulorna och blanda ihop till en fast massa
Lökpaj

Lökpaj

Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta ihop alltsammans till en smidig slät deg
Matpaj med skaldjur

Matpaj med skaldjur

Tärna margarinet och lägg det i en bunke. Blanda med vetemjölet till en grynig massa, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en pajdeg
Köttfärspaj med fetaost och chorizo

Köttfärspaj med fetaost och chorizo

Skär kylskåpskallt matfett i små bitar. Lägg mjölet i en skål och tillsätt matfettet. Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa
Sommarpaj med smak av timjan

Sommarpaj med smak av timjan

Pajen passar mycket bra att servera på en buffé och räcker då till flera. Lägg vetemjöl, grahamsmjöl och salt tillsammans med kylskåpskallt margarin skuret i små bitar i en skål
Långpannepaj

Långpannepaj

Ibland vill man göra en stor paj som räcker till många. Som huvudrätt räcker långpanne pajen till ca 8 portioner
Paj med pumpa och squash

Paj med pumpa och squash

Hacka ihop mjöl och Milda till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter)
Snabba broccoli- och skinkpajen

Snabba broccoli- och skinkpajen

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en låg pajform med margarin. Skär broccolin i buketter och stammen i skivor. Koka upp vatten med lite salt och koka broccolistammen i ca 4 minuter och buketterna i 2 minuter