Värm ugnen till 225°C Skiva squashen i tunna skivor, lägg i durkslag och salta över. Låt stå i 15 minuter så att vätskan dras ur. Skiva tomaterna i tunna skivor, dela ev i halvmånar. Skär den kokta färskpotatisen i ½ cm tjocka skivor.
Smörj en ugnssäker form med flytande margarin. Skölj och torka av squashskivorna med hushållspapper. Varva squash, potatis och tomat i formen.
Koka upp Milda Mini Mat, tillsätt Maizena och låt såsen koka ihop. Smält därefter ner färskosten, smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över gratängen.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Garnera gärna med lite färsk timjan. Servera med varmrökt lax eller kallskuret.
Dela squashen i små bitar och vänd dem på en plåt med olivolja och salt. Tillsätt riset i grytan med löken och rör runt tills det börjar bli genomskinligt
Här kommer ett förslag, små fyllda gratinerade champinjoner med bacon och smak av timjan. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligt i glasen och något litet tilltugg därtill
Lägg allt på en plåt, ringla över olivolja och krydda med salt, peppar ochtimjan. torkad timjan. Särskilt om man tillagar dem i ugnen med lite olivolja och salt
Glutenfritt olivbröd medtimjan, rosmarin och oliver. Mina bästisar från barn- och ungdomsåren fyller jämnt och jag ser fram emot att få vara medoch fira
Denna gången blev det både aubergine ochsquashoch även massor med ost, gott, gott. Viktigt här med en god tomatsås tycker jag, ingen köpesås duger här utan gör den själv, enkelt och gott
Jag vände ner gnocchin i brynt smör, eller beurre noisette som det heter på franska på grund av den nötiga smaken som framträder på smöret när det brynt en stund, tillsammans med rostade hasselnötter, créme fraiche och färsk gräslök
Smaka av med salt och peppar. Smula ner fetaosten och tillsätt mynta/timjanoch citronskal. Här kommer ett gott och nyttigt recept från en av mina favoritkokböcker, Saltåkvarn
Mycket av det kockarna gör är oerhört imponerande och inspirerande, men samtidigt inte något jag känner att just jag kan återskapa i mitt kök, med mina kunskaper och förutsättningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.