Den här kakan har min mamma gjort så länge jag kan minnas…. en traditonell Kerstin kaka som kan varieras med hackad mandel eller exempelvis med frukt eller bär
Fredagsmiddagen blir ofta en snabblagad sådan. Då ligger jag en bra bit på minussidan vad gäller energi och ibland sträcker sig energin endast till den lokala indiska restaurangen som lagar en Paneer matar masala som jag skulle kunna dö för
Tiden verkligen bara rusar iväg och vi är redan i mitten på januari. Som ni märkt har det inte blivit några recept här på ett tag och den enkla anledningen är helt enkelt att tiden inte funnits och dessutom lite brist på inspiration som jag nu hoppas vill infinna sig till fullo igen
Jag lät mig inspireras av det fantastiska vinet vi köpte i Lyon i somras - en Crozes Hermitage (alternativt tips från Systemet längst ned) med underbar djup inlagd frukt och chokladton - och bestämde mig för att använda mina rominlagda fikon i rödvinssåskoket
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila
Hej läsareHärliga fredagskänsla, den gillar jag. Idag ska ni få tips på en god fredagsmat. Man kan välja om man vill ha kyckling eller kött, är säker på att vilket som helst är gott