Olja en form som är ca 30x10 cm. Blanda sockret med 1 1/2 dl vatten i en tjockbottnad kastrull. Värm upp långsamt under omrörning med träsked till sockret har lösts upp
Bred ut ett par matskedar av lemon curd på en marängbotten. Strössla över några skivade jordgubbar (eller mosade hallon till exempel) och bred sedan över grädden
Blötlägg gelatinet enligt instruktioner på förpackningen. Gör en skåra i vaniljstången. Smält geléhallonen i lite av grädden tillsammans med vaniljstången
Tänk att i bland är det bra att misslyckas i köket. Fast bara i bland och bara de gånger man kan använda den misslyckade delen till ett annat ändamål än det som det ursprungligen var tänkt till
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god