Kul att få laga mat i någon annans kök ibland fast man är ju ovan vid effekten på spisplattor, var grejer ligger och vad som finns att använda i form av grytor, pannor och andra köksredskap
Även jag fick lämna ett bidrag till broders 40-årsfest och det kulinariska utbudet. I vintras bjöd jag på vit sparrissoppa med de här snittarna till och de blev väldigt uppskattade då
Tillaga i ugnen på 225 grader i 20-30 minuter tills potatisen har fått fin yta och är genomstekt - det får gärna bli lite knaprigt och småbränt i kanterna
Det inspirerar mig till att laga ännu mer god mat, att prova nya recept och experimentera i köket. Den här dressingen med mosad fetaost passar bra till grovt skurna grönsaker i en sallad - med eller utan salladsblad
4 portioner400 g pasta, gärna någon slags skruvad formBladen från två krukor basilika2 dl solrosolja100 g mandelspån100 g riven lagrad eller vanlig prästost (eller västerbotten eller parmesan)Salt och svartpeppar1 grillad kyckling1 knippe färsk grön sparrisCa 12 körsbärstomater1 paket halloumiOlivoljaSätt på vattnet till pastan, salta och låt koka upp
Bladen från två krukor basilika. Mellan förrätt och huvudrätt fick vi små brödbitar och smör. Det finns ju favoriter och snabba lösningar i köket som antingen har varit med i bloggen tidigare eller som inte känns tillräckligt bra för att bli "bloggmaterial"
Till två tunnbröd1 burk tonfisk i vatten eller olja2 msk majonnäs, med eller utan citronsmak2 msk gräddfil1/2 finhackad rödlökEv 1/2 röd lök i tunna skivor1 tsk currySalt och svartpeppar efter smakTvå skivade hårdkokta äggSallad och tomat till serveringBlanda tonfisk, majonnäs, gräddfil, lök, curry, salt och svartpeppar i en skål
Möt anabola färsbiffen Olga. Hon är lite blyg och gömmer sig gärna under en gräddig tomatsås, en driva parmesanost och körsbärstomater - speciellt efter en stund i ugnen
Det finns namn för allt tydligen. Potatis som stuvas extra lyxigt blir potatisotto. Receptet har jag haft i mina gömmor i åratal, ett klipp från en Allt om Mat-tidning men aldrig provat förrän nu
Värm upp grytbasen i en stor gryta och låt småsjuda. 4 rejäla portioner3 kycklingfiléer, skivade i tunna bitarTvå burkar MRS CHENG'S grytbas Massaman Curry1 burk minimajskolvar, delade på längden1 stor burk hela champinjoner, stora delade på mitten (eller färska)1 röd paprika i strimlor1 grön paprika i strimlor1 strimlad purjolök1 stor morot i strimlorNeutral olja, t
Och så älskar jag när strimlorna som ligger överst blir så där härligt småbrända och frasiga. De småbrända strimlorna som ligger överst och ute i kanterna
Är man sjuker med något som smittar ska man inte fibbla i köket. Låt småputtra minst 45 minuter, upp till en timme om det behövs för att köttet ska bli mört