Två små kök

Två små kök

Fetaostdressing till goa grönsaker i salladen!

Fetaostdressing till goa grönsaker i salladen!

Det inspirerar mig till att laga ännu mer god mat, att prova nya recept och experimentera i köket. Den här dressingen med mosad fetaost passar bra till grovt skurna grönsaker i en sallad - med eller utan salladsblad
Pastapesto Swedish style med grillad kyckling, sparris, körsbärstomater och halloumi

Pastapesto Swedish style med grillad kyckling, sparris, körsbärstomater och halloumi

4 portioner400 g pasta, gärna någon slags skruvad formBladen från två krukor basilika2 dl solrosolja100 g mandelspån100 g riven lagrad eller vanlig prästost (eller västerbotten eller parmesan)Salt och svartpeppar1 grillad kyckling1 knippe färsk grön sparrisCa 12 körsbärstomater1 paket halloumiOlivoljaSätt på vattnet till pastan, salta och låt koka upp
Pestokyckling - ser för taskigt ut men smakar ljuvligt!

Pestokyckling - ser för taskigt ut men smakar ljuvligt!

Bladen från två krukor basilika. Mellan förrätt och huvudrätt fick vi små brödbitar och smör. Det finns ju favoriter och snabba lösningar i köket som antingen har varit med i bloggen tidigare eller som inte känns tillräckligt bra för att bli "bloggmaterial"
Currysmakande tonfiskröra med ägg, tomat och sallad i tunnbröd

Currysmakande tonfiskröra med ägg, tomat och sallad i tunnbröd

Till två tunnbröd1 burk tonfisk i vatten eller olja2 msk majonnäs, med eller utan citronsmak2 msk gräddfil1/2 finhackad rödlökEv 1/2 röd lök i tunna skivor1 tsk currySalt och svartpeppar efter smakTvå skivade hårdkokta äggSallad och tomat till serveringBlanda tonfisk, majonnäs, gräddfil, lök, curry, salt och svartpeppar i en skål
Stor gratinerad färsbiff med gräddig tomatsås

Stor gratinerad färsbiff med gräddig tomatsås

Möt anabola färsbiffen Olga. Hon är lite blyg och gömmer sig gärna under en gräddig tomatsås, en driva parmesanost och körsbärstomater - speciellt efter en stund i ugnen
Thaigryta Massaman med kyckling och massor av grönsaker

Thaigryta Massaman med kyckling och massor av grönsaker

Värm upp grytbasen i en stor gryta och låt småsjuda. 4 rejäla portioner3 kycklingfiléer, skivade i tunna bitarTvå burkar MRS CHENG'S grytbas Massaman Curry1 burk minimajskolvar, delade på längden1 stor burk hela champinjoner, stora delade på mitten (eller färska)1 röd paprika i strimlor1 grön paprika i strimlor1 strimlad purjolök1 stor morot i strimlorNeutral olja, t
Krämig lövbiffsgryta med paprika och lök

Krämig lövbiffsgryta med paprika och lök

Är man sjuker med något som smittar ska man inte fibbla i köket. Låt småputtra minst 45 minuter, upp till en timme om det behövs för att köttet ska bli mört