Mina favoriter

Mina favoriter

  • 11 Recept
Mina favoriter
Citronrutor / Lemon bars

Citronrutor / Lemon bars

Citrontema fortsätter, denna gång i form av underbara Lemon bars. Dessa mumsiga citronrutor består av ett gott pajbotten som är super enkelt att laga samt en sötsur krämig citronfyllning som påminner ganska mycket Lemon curd, galet god kombination
Spenat och fetaostpaj

Spenat och fetaostpaj

 . Ännu mer vegetariskt till folket. Denna pajen blev god och ostig. Blev inspirerad av matklubben. se. Tid. ca 60 min
Ostpaj med tomater

Ostpaj med tomater

Sätt på ugnen. Hacka smöret i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. kavla eller kläm ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter
Västerbottenspaj med kantareller

Västerbottenspaj med kantareller

Även idag har jag och Leif varit i väg och gjort ärenden/lekt jultomtar. Det är så skönt när man kommer hem och får stryka saker på att-handla-listan
Dubbelmarinerad oxfilé

Dubbelmarinerad oxfilé

Oj vad gott detta kött blev. Ni måste prova. ca 40 pers buffé150 grader3 kg oxfilé1 marinad. 1 dl rapsolja½ dl soja½ dl chilisås2 msk hoisinsås1 tsk sockersvartpeppar, timjan, grillkrydda2 marinad
Lemon Curd!

Lemon Curd!

 . Lemon Curd är ju hur gott som helst. Särskilt om man älskar citron. Man kan ha den till lite av varje, till exempel i paj, som marmelad eller med kesella i en efterrätt

Vaniljsås

Vaniljsås. Tillagningstid. 20 minuter. Ingredienser. 6 portioner. 2 st äggulor. 0,5 dl florsocker. 2 tsk potatismjöl
FISKSOPPA.

FISKSOPPA.

Igår gjorde vi ju en smarrig & krämig fisksoppa på räkorna som blev över från lördagen och jag tänkte dela med mig av det goda receptet som jag fick av Pica
Gyllengul påsktårta med choklad

Gyllengul påsktårta med choklad

När det är påsk, så tänker man ofta den som "gul". Så vad passar bättre än en chokladtårta med gyllengul glasyr på
Tarte Tatin (fransk äppelpaj)

Tarte Tatin (fransk äppelpaj)

Gör en riktigt smarrig fransk äppelpaj. Tarte tatin ska helst serveras när den är varm men inte alltför het, detta för att smakerna verkligen ska få en chans att utveckla sig