Det är tisdag och solen skiner. Det måste bara grillas. Så så fort maken visar sig efter dagens arbete så kommenderas han ut på altanen och får bossa över Webern
Det här är gårdagens middag som jag tillslut tar mig tid att lägga upp. Det är lite svårt att hitta motivationen till att sätta sig framför datorn när solen skiner ute och OS rullar för fullt på tv
Nu ska ni i alla fall få receptet på det vi bjöd på för ett tag sen när det var matstafett i byn. Det var min man som skötte tillagningen, så det kan inte ha varit så svårt
Det här receptet blev jag rekommenderad att laga, och det blev jag så klart nyfiken på. Jag gillar ju gratänger och grytor som är lätta att laga och gärna med lite sting i såsen
En rätt som passar både för fest och en vanlig söndagmiddag. Ingredienser (4 portioner)600 g fläskfilé8 soltorkade tomater i olja½ dl färsk basilika100 g skivad parmaskinka125 g mozzarellaost1 msk olivolja1 tsk salt1 krm nymald svartpepparTillagning
Det var längesedan jag åt smördeg. Det var ännu längre sedan jag åt smördegsinbakad fläskfilé, men i helgen var det vad jag bjöd på när Josefine och Mikael var på besök hos oss
Vi började lördagen med att strosa runt inne i Göteborg. Eftersom vi alltid är tidigt ute var vi nästan ensamma i Nordstan och på Fröken Olssons där vi åt goda mackor, kladdkaka, chokladbollar
Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts