Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten
Äntligen verkar det envisa regnandet ha upphört, fast det blåser fortfarande. Igår skulle jag ha haft tid för massage men hade ingen lust alls att gå till Clapham Junction i regnvädret så jag ringde och avbokade, skyllde på migrän
Till nyår ska det var riktigt festligt. Här bjuder vi på en tre rätters meny med vin. Vi startar med Champange, Pol Roger Brut Réserve (7549 på systembolaget) 357
Fortsätter på temat nyårsmeny och vandrar raskt vidare till vår huvudrätt som på nyårsaftonen bestod av soja- och ingefärsmarinerad quornfilé (i originalreceptet har man använt sig av fläskfilé) med röd lök, paprika och fetaost
På nyårsafton lagade jag en fyrarättersmiddag som faktiskt blev riktigt riktigt bra. Jag tycker så mycket om tilltugg och förrätter att jag skulle kunna leva enkom på dem, och det var väl delvis anledningen till att vi hade två förrätter på nyår
Äntligen kommer inlägget med bilder och text runt nyårsmaten. Till aperitif så serverade vi blossas cognagsglögg med russin och mandlar tillsammans med lite chips
Här om dagen testade jag att göra en koksgröt, men den föll mig inte riktigt i smaken. De som tycker om kombinationen av äggröra och kokos kan nog tycka om den
När våren och värmen kommer så blir man (jag) genast så sugen på svalkande och goda glassar. Man (jag) är ju så nyfiken på att testa årets nyheter i glassboxen