Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en låg pajform med margarin. Skär broccolin i buketter och stammen i skivor. Koka upp vatten med lite salt och koka broccolistammen i ca 4 minuter och buketterna i 2 minuter
Smörgåstårtan görs i fyra lager. Lager nr 1. Hacka löken, tomaterna och paprikan och bryn detta. Häll över grädden och låt röran koka en stund, grädden ska kokas in i röran
Fårtickan. En ny kompis. 3 portioner. En stycke fårticka (denna klump kan ha vägt 250 gram kanske)Lika mycket zuccini1/2 gul lök1 klyfta vitlök1 dl grädde1 tsk vitvinsvinägerjapansk sojaasiatisk fisksåsbladpersilja+svartpeppar+pasta eller risFinhacka lök, skär fårticka och zuccini i bitar och stek alltihopa, finhacka vitlök och släng ned när det andra börjar bli mjukt
Som lasagne fast med zuccini istället för pastaplattor. 1/5 jumbo zuccini (för er med lott) eller en "vanlig" a 500 gram2 gula lökar2 klyftor vitlök2 buljongtärningar2 burkar hela tomaterett knippe mangold - eller bladspenatfärsk oregano, timjan, basilika eller vad som finns1 liten burk kesokanske tomatpuréeller ajvarett par nypor sockerriven lagrad ostSkär zuccini ganska tunt och strö över salt, det drar ut vätskan
Nu börjar vi verkligen skörda frukterna av vårt arbete på kolonilotten och i krukor och rabatter här hemma vid husväggen och kan plocka hem stora mängder ärtor, bönor, rödbetor, zucchini, morot, sallad samt förstås härliga små tomater
Varför förkorta. Och ändå är där fler prylar i salladen som jag inte fixade att skriva ut i titeln. En god och matig sallad att servera till vårens grillsessioner kanske