Den här ugnsbakade saftiga laxenmed en len citron och basilikasås fick bli veckans fiskrätt. Vi åt den med pressad potatis och en sallad gjord på rödbetsblast
Den här supergoda laxen som badar i en underbar basilikasås får inleda fisksortin. Den här veckan startar som vanligt med ett smarrigt fiskrecept, men den traditionen kommer snart att ändras
Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, kokt sparris, kokta sockerärter och citron. Värm gärna laxen i folie i ugnen, 15 minuter. 600 g lax
Vi åt laxmed basilikasås. Salta och peppra laxen och sätt på ett ungsfast fat. Börja med såsen. Bara ner med crème fraiche och majonnäs och på med locket
Täck laxenmed tomat- och mozzarellaröran. Lägg laxen i en ugnsfast form och salta laxen. Fanns en mozzarella med bäst före idag samt några soltorkade tomater i olja som behövde ätas upp
Toppa med salladen, laxen och klicka över basilkacremen. Du kan enkelt byta ut laxen i denna rätt till tex kyckling eller några skivor lufttokad skinka
Nu blev det ju inte så, utan i stället slängde vi ihop ett gäng laxrullar som från början var tänkt skulle utgöra förrätt, men som mättade tillräckligt bra för att fungera som huvudrätt
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.