Svensk husmanskost. Fina svenska råvaror. Svenskt öl och vin. Just nu gäller det nämligen att bjuda på svenska godbitar, eftersom mannen och hans syster är här för att känna å klämma på så mycket som möjligt av vår nordliga kultur
Den här gången blev det Ädelost från Åsberget’s Getgård som fick åka in i ugnen. Ugnsbakad Ädelost med varma Hjortron 50 gr Ädelost 1 dl Hjortron 5 Valnötter En knippe färsk Persilja Rapsolja till fritering Lägg hjortron och ädelost i en ugnsfast form. 50 gr Ädelost
Ingredienser Portioner. 6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lövbiff gartäng med Ädelost. ca 150 g krämig Ädelost typ kvibble grädd. Denna rätt blev jag bjuden på i vintras på en av våra tjejmiddagar och det har blivit en riktig favvo hemma hos oss
Detta äter vi max 2-3 gånger om året men herregud vad gott det är. Frasiga smördegspaket fyllda med kyckling och ädelost tillsammans med en krämig potatisgratäng och mustig cognacsås
Ädelost mängden kan du variera, halvera mängden om du tycker att osten är förstark i smaken. Idag blev det pasta, en krämig bacon och ädelost sås, som jag toppade med lite rostad lök och bredvid serverade jag smörslungade haricotverts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.