Strimla och stek bacon knaprigt, lyft upp på en tallrik med hushållspapper, diska inte pannan. Fördela sparrisskivor och hälften av baconet i formarna, knäck ett ägg ovanpå
Strimla och stek bacon knaprigt, lyft upp på en tallrik med hushållspapper, diska inte pannan. Fördela sparrisskivor och hälften av baconet i formarna, knäck ett ägg ovanpå
Hade jag haft bacon hemma hade jag knaperstekt det och lagt det i den lilla formen. Häromdagen testade jag att göra cocotter för första gången, det visade sig vara en snabb och tacksam liten maträtt som passar väldigt bra som förrätt, eller till middag en söndagkväll då man bara är lite hungrig, efter att ha intagit alldeles för stora mängder fika vid upprepade tillfällen under dagen
Stek baconstrimlorna i matlagningsolja i en stekpanna. Stek äggen när någon av stekpannorna blir ledig (antingen när du är klar med baconen eller grönsakerna)
Knaperstekt bacon i småbitar. Toppa med bacon och persilja. Påsken närmar sig med stormsteg, jag hänger inte riktigt med i svängarna men påsk blir det vilket som
Du kan också använda dig av bacon, skinka el lax i botten eller bara vid sidan om. Ställ formarna i en större ugnsform och ställ in i ugnen och häll sedan på med vatten i den större formen så du gör ett vattenbad för cocotterna
Ägg en cocotte med smetana, dill och schalottenlökÄggulor från höns som har fått gå fritt och knapra i sig grönt lyser som små solar när man knäcker dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.