Uova inpurgatorio eller Äggi skärselden som får bli den svenska översättningen. Exempelvis några bra spanska och portugisiskavarianter så jag tänkte passa på att tipsa om en god rätt som jag hade med iLCHF-kassen
Jag lagade det här i måndags, när vi kom hem på kvällen efter Mini-mesridlektion. Ingredienserna. Äggcurry med kokta äggi halvor, och med äggen som pocheras direktitomatsåsen
Litetomatsås alltså - all riven ost och alla ägg var borta. Snabbt, enkelt och gott - mer begär jag inte efter en dag på jobbet med blodsockernivån nere i tårna
Vilkenvinst va. En krämigtomatsås gjord på Zetas plommontomater, krämig kokosmjölk och garam masala. De här bildernani får se nu gör knappt rätten rättvisa
Jag var med i köket hos minfamilj och fick se hur tomatsåsen lagades och har nu försökt mig på att laga den själv Jag tror att det blev ganska likt, kanske inte exakt samma smak, kan vara att min blev något mildare
Det kanske inte låter så gott men det är faktiskt jättegott. På italienska kallas den för 'uova al purgatorio', vilket betyder ungefär 'äggi skärselden' (namnet syftar på hettan i såsen)
Inlägget Kefta tagine- Köttbullar itomatsås med ägg dök först upp på ZEINASKITCHEN. Kefta tagine är en läcker nordafrikansk rätt med kryddiga köttbullar itomatsås med ägg
Jo då, det finnsminsann de som redan tjuvstartat med sillinläggningarna. Ättarpssill. Håkan tillhör gruppen av tjuvstartare, redan i förra veckan blev det inlagd stekt sill som snabbt följdes av hans favoritinläggning
Inlägget Läcker tomatsås med soltorkad tomat och mozzarella dök först upp på ZEINASKITCHEN. Tillsätt soltorkad tomat, pressa ivitlöken, tillsätt oregano, basilika och stek litetill under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.