Skålla och skala mandel, när den har torkat, mal ner den, blanda med strösocker. Koka upp mjölk och grädde i en 3 l kastrull ihop med bikarbonat, sänk värmen, häll i socker och nötblandningen, vaniljsocker, kanelstänger, riven muskotnöt och salt, nu skall den bara sjuda
Jag är fullständigt galen i glass och skulle, utan större problem, kunna äta det varje dag. Som tur är har jag åtminstone lite karaktär och självdisciplin så jag försöker att bara äta glass en gång i veckan
Ägglikör. 13 cl Ägglikör 3 cl Vodka 1 cl Limejuice 20 cl 7 Up Rekommenderad ägglikör Bols Advocaat Alternativ till 7 Up Sprite Fruktsoda Fyll ett highballglas med is
Vispa ägglikör och whisky i en kastrull och värm försiktigt. Häll upp i sex shotsglas. Vispa grädden till tjockt skum och toppa varje glas med en klick
Sätt ugnen på 175°. Riv chokladen. Smält smöret tillsammans med grädde, mjölk och kakao. Låt svalna. Vispa ägg, strösocker, farinsocker och vaniljsocker vitt och pösigt
När vi skulle ha middag i fredags så var ju mina tankar helt inne på vår, och framför allt påsk. Så jag gjorde vitchoklamousse, enligt lillasysters recept på choklad cheesecake, men jag serverade den portionsvis
Ägglikörspannacotta, 4 portioner3,75 dl vispgrädde2 gelatinblad0,75 dl ägglikör1 tsk socker----------Godisägg och hyvlad choklad till garneringBörja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga där i minst 5 minuter. Ägglikörspannacotta, 4 portioner
Här kommer en efterrätt som jag snott rakt av, utav Bara en kaka till. Visst är de söta. 4-6 portioner3,75 dl vispgrädde2 gelatinblad0,75 dl ägglikör1 tsk sockerGodisägg och hyvlad choklad till garneringBörja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga där i minst 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.