Så här på tisdagen panerade jag fisken med panko och serverade med en kall sås. Idag köpte jag riktigt billig sejfilé i min affär, stora tjocka filéer som passade till vilken festmåltid som helst
Tillsätt dessa i en skål med crème fraiche och majonnäs. 0,25 st gul lök, medelstor. 1 st äpple, sött 0,25 st gul lök, medelstor 2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 0,5 dl pepparrot, riven 1 tsk honung 1,5 msk ajvar salt efter smak
Du behöver inte vara rädd att den ska bli för stark utan slösa gärna med goda pepparroten. Pepparroten ger en rivig styrka som passar väl i denna sötsyrliga sås
Sejmed dijonsenap, vitt vin och blandade örter. Sej är en brutalt underskattad fisk. Hur det egentligen ser ut i dagens läge, med avseende på detta, det vet jag inte
Du behöver inte vara rädd att den ska bli för stark utan slösa gärna med goda pepparroten. Gör så här. Pepparroten ger en rivig styrka som passar väl i denna sötsyrliga sås
Inspirerad av lunchen från Kils slakteri på Smaka på Värmland i lördags var jag ju bara tvungen att prova på att göra en pepparrotssås till gårdagens middag, kebab i pitabröd med diverse grönsaker
Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med
Kokospanerad sej. Som med det. fiskpinnar med ströbröd, men jag som älskar kokos i alla former och. varianter har förälskat mig i en variant med kokospanering
Blanda i riset o krydda med curryn efter smak. Eftersom jag bor på västkusten så har vi ju tillgång till färsk fisk, men det går lika bra med frusen och riset är ett omgjort VV recept som jag tycker är helt underbart gott, riset går att göra t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.