Äggröra. Servera äggröran varm på ett fröknäcke med inkokt lax och toppa med löken. Koka upp vatten, vinäger, socker och salt till inkokningslagen i en kastrull med vitpeppar, citronskivor och purjolök
Täck med skivad lax och strö dillen över. Har du kvar lite röktlax sen påskbordet. Testa då den här enkla laxpuddingen, den är en riktig vardagsnjutning
Det fick bli min frukost imorse pårostatbröd och med lite hackad tomat och mango ovanpå. Jag hade lite ansjovis kvar (i frysen) sedan jag gjorde Rotfruksgratäng à la Jansson med Ägg & Ansjovis och det var lixom så där alldeles lagom mycket för att varken smaka för mycket eller för litet ansjovis i en gubbröra för en person
Äggröra. Servera äggröran varm på ett fröknäcke med inkokt lax och toppa med löken. Koka upp vatten, vinäger, socker och salt till inkokningslagen i en kastrull med vitpeppar, citronskivor och purjolök
Äggröra. Servera äggröran varm på ett fröknäcke med inkokt lax och toppa med löken. Koka upp vatten, vinäger, socker och salt till inkokningslagen i en kastrull med vitpeppar, citronskivor och purjolök
1 rökt sik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Där var det naturligtvis gott, men denna variant pålevainbröd blev ännu godare. Rosta levainskovorna i lite olivolja, lägg på den röktalaxen, det ljumna pocherade ägget och avsluta med hollandaisesåsen
För att få lite variation samtidigt som de passar ihop bestämde jag mig för en snitt påkallröktlaxmed en ceviche-inspirerad fyllning på spansk peppar, mango, limeskal och Philadelphiaost
Smaka av med salt. kallröktlaxfilé (i bit). Lägg på pepparrotscrème och sedan laxen. Värm grillen till högsta temperatur och grilla laxpinnarna mycket snabbt till fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.