Låt den malda eller rivna potatisen rinna av i en sil. Blanda sedan potatisen med salt, kornmjöl och vetemjöl tills degen är riktigt fast i konsistensen
Om du använder riktig citron - riv det yttersta på citronskalet fint och pressa citronen. Sätt in i nederdelen av ugnen och grädda den i 10-12 minuter (den skall inte ha så mycket färg)
Äkta chili med tillbehör. Äkta Chiligryta. Färgglad bönröra Äkta Chiligryta. Lägg i grytan och koka ytterligare 1-2 timmar, tills köttet är riktigt mört och faller isär
Knåda 6-8 min på ett lätt mjölat underlag (eller direkt i bunken), eller tills degen blir mjuk/ledig. Täck över med en handduk igen och låt dem stå och jäsa ytterligare i ca 15-30 min. Ta ut dem efter ca 2-3 min (eller när de fått lite färg och fluffat sig lite) och pensla nu på smält smör på undersidan, och vänd dem uppåt (gärna med lite vitlökshack igen, och baka dem i ca 1-2 min till. 8-10 g jäst ((torrjäst) reviderat). 3-4 msk vitt socker. 3-4 msk mjölk. 9-10 dl vetemjöll (eller annat vitt brödmjöll). 3-5 hackade vitlöksklyftor
4 portca 1 tim1 stor kålrot4 morötter6 potatisarvatten1 grönsaksbuljong2 lagerblad10 kryddpepparkorn10 svart- och vitpepparkorn2-3 dl spadsmörklick½ grönsaksbuljongtärningsalt, pepparDela kålroten i mindre bitar och fyll på vatten så att det precis täcker dom. Koka ca 10-20 min till tills allt verkligen är kokat, så det går enkelt att mosa sedan. 10 svart- och vitpepparkorn
I dag blev det tre olika maträtter, en Tom Yum-soppa med glommatorsk, Laap Gai och Yum Pla muk. Sista rätten var en Tom Yum-soppa med torsk fiskad av svärfar
Potatisen är klar efter en 15 minuter och köttet är mört efter 1,5-2 timmar. Vänd köttet i mjöl och bryn därefter skivorna i en stekpanna och lägg i en kastrull med tomatpurén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.