2 liter,
så jag köpte det för att dels frysa in för att kunna njuta av i vinter och dels för att göra egen jordgubbsglass. Jag köper nämligen sällan just jordgubbsglass eftersom den aldrig smakar äkta vara,
4 port
Vispa
3 dl
(laktosfri)grädde
1 tsk
Äkta vaniljpulver alt
Vispa även
3
äggulor
½ dl
florsocker
Pösigt i en annan bunke. Blanda försiktigt ned
1 liter
rensade och mosade jordgubbar (om du bara vill ha äkta vaniljglass struntar du i dem. Andra bär går givetvis också bra!)
Låt den malda eller rivna potatisen rinna av i en sil. Blanda sedan potatisen med salt, kornmjöl och vetemjöl tills degen är riktigt fast i konsistensen
Har man väl gjort och smakat äkta hemlagad vaniljglass, vill man aldrig mer köpa glass från affären. När jag har vant mig vid hemlagad glass kan jag från köpeglass verkligen känna hur konstgjort glassen smakar, och ingredienslistan på paketet ser inte rolig ut
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Min mormor lagar världens godaste mat och ibland kan jag bli så himla sugen på hennes mat, men eftersom det är ca 70 mil hem till mormor och morfar blir det ju inte så ofta vi har möjlighet att besöka dem
Idag testade vi glassmaskinen direkt efter dagishämtning, Emmis fick välja och hon ville ha jordgubbsglas… Följde den enklaste beskrivningen som kom med maskinen
Med ekologisk, gammaldags mjölk från Hjordnära, en klick smör, oraffinerat socker och ekologiskt grötris gjorde jag denna gång min risgrynsgröt på ett lite annorlunda vis än jag brukar
Att vara utan glass en solig sommardag är inte lätt, vad är då inte bättre än en hälsosam jordgubbsglass helt utan socker och som ändå smakar fantastiskt gott
Min mammas knäck är fortfarande den godaste knäck jag smakat men något recept finns inte för hon gjorde den på en höft precis som hennes pappa lärt henne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.