Så nu är jag såååå otroligt mätt att jag orkar nada. Men här kommer iallafall kvällens meny från ett hus med renoveringskaos, där köket är den enda del som ännu är orörd Vilken tur för mig att jag får ha mitt lilla revir ifred
Sedan i våras finns Enkornsvete odlat hos Sten Rosvall i Halla. Det finns både som hela kärnor att koka istället för ris och som fullkornsmjöl till matlagning och bakning
Skåpen gapar i stort sett tomma och affärer finns det inte många i närheten (jo en liten rar fjällhandel men den är inte öppen på söndagar) så det blev till att improvisera och tänka nytt
Om ni vill testa just mina brödkakor så finns receptet här nedan. Att baka bröd är inte min bästa sida, men har varit sugen på brödkakor ett tag så nu mina vänner luktar det riktigt gott här i huset ikväll
Ursprunget går inte att ta miste på och en bättre följdeslagare till kvällens mat finns nog inte. Precis lika härlig som jag mindes från tidigare även om det nog måste nått sin topp, fast det sa jag förra gången också om jag ska vara helt ärlig
Låt den malda eller rivna potatisen rinna av i en sil. Blanda sedan potatisen med salt, kornmjöl och vetemjöl tills degen är riktigt fast i konsistensen
Men det skall inte vara krångligt, så idag blev det Italienska cantuccini… super goda. Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter
För att få så god glass som möjligt bör man tänka på att alla ingredienser är så färska som möjligt, vaniljstången ska vara mjuk och äggen helst ekologiska
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.