Chili- och sojamajonnäs2 äggulor 2-3 dl rapsolja sriracha, efter smak 0,5 limefrukt, saft soja salt. 400 g färsk tonfisk 0,5 tsk sesamolja 0,5-1 cm färsk ingefära, riven (ca 0
Salta, peppra och stek i rikligt med rapsolja, så att de i princip blir friterade. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Fördelen med dessa (Årsnäska ägg) är att man kan förbereda dom någon timme i förväg och ha dom i kylen fram tills dess att dom skall friteras och serveras så dom är bra som ett ”vänta-på-att-maten-blir-klar-snack-ihop-med-en-pilsner”
Finhacka chili och paprika, blanda med osten. Vispa samman ägg med lite salt. Chili cheese och lökringar är ett måste till hamburgare ute på snabbmatskedjorna, inte för att vi hamnar där speciellt ofta men någon gång om året
och hällde sweet chilisåsen över den friterade blomkålen,. vilket gjorde att frasigheten försvann, så nästa gång kommer jag nöja mig med att ha såsen bredvid och doppa blomkålen i istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.