Vispaihop grädde, porter och mjöl i en kastrull. Låt det koka upp under vispning. Tillsättvinbärsgelé, enbär, timjan, peppar, smulad buljongtärning och soja
Vid ett efterlängtat besök i helgen i helgen som gick tog vi upp ett innanlår som varit kvar i frysen sedan fjolårets älg som bärgades, då jag deltog på älgjakt utanför Härnösand i Vålånger Överskogs jaktlag
Det var ett tag sedan det blev ett inläggi bloggen. Detta har flera anledningar, dels har jag varit och ätitmig runt Manhattan (en veckas semester), dels har jag behövt laga lite mat utan att tänka på bloggen för att få experimentera
Fyllning. ½ gul lök, finhackad. timjan. Dela baconskivorna. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Fördela fyllningen på köttet och viklångsidorna över fyllningen
porterstek, portersåsen och potatismoset som blev över från lyxiga plankan i fredags. Minimalarbetsinsatsi köket, lätt att göra, mycket mat och helt enkelt förbannat gott
Förutom att servera bönbullarna på klassisktvis med kokt potatis, brunsås, vinbärsgelé och smörgåsgurka, så brukar jag ibland servera dem med ugnsstekt potatis och portersås
Till huvudrätt blev det rostbiff på älg, rotfruktkaka, kokta vaxbönor och portersås. Hösten är här med älgmiddag  Jag tror alla har märkt att dagarna har blivit kallare och luften mer frisk
Till huvudrätt blir det fläskytterfiléiportersås och hasselbackspotatis. Till efterrätt kommer det att serveras en pepparkakspannacotta med dulce de leche
Älgrullader. Jag hade en finbitälginnanlåri frysen som sakta ficktinai kylskåpet. Den var fortfarande lätt frusen igår på morgonen, så skärmaskinen arbetade lätt med att skiva köttet tunt, tunt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.