Älgstek
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st (1-3 kg) älgstek
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 11 st (1-3 kg) älgstek salt svartpeppar
  • 11 st (1-3 kg) älgstek salt svartpepparTa fram en ugnsform som är ungefär lika stor som älgsteken. Salta och peppra på botten av formen. Lägg steken i formen och salta och peppra ovanpå. Stick i en köttermometer med spetsen i mitten. 1 st (1-3 kg) älgstek salt svartpeppar Salta och peppra. Salt och peppar. Stick in kött-termometer. Ställ in i nedre delen av ugnen i 100°C och låt stå tills köttermometern visar 65°C. Stek i ugnen. Ta ut ur ugnen och låt steken svalna ordentligt. Jag låter min stå minst en timme i rumstemperatur men om det är kallt ute kan man ställa ut den så den svalnar fortare. Klipp upp och ta bort nätet om älgsteken har nät. Skär i skivor med en vass kniv. Låt svalna. Skär upp.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.