Ca 10 dl frityrolja eller rapsolja. Skölj bambuskott och groddar i kallt vatten i ett durkslag. Låt rinna av och blanda med resten av grönsakerna i en bunke
Pannkakor är verkligen en svensk klassiker. Visst, det finns pannkakor överallt (den amerikanska typen av pannkakor är ju sååå god, och bananplättarna man får i Asien är delikata…) men för mig är ändå de svenska pannkakorna ”de riktiga” på något sätt
Kålpudding är så otroligt gott. Min och Alfreds kålpudding är bäst. ) Receptet är visserligen taget från Per Morbergs bok husmanskost, men mängden på kryddningen är vår egen, vi tog mer än det som står i receptet
Mördeg. Arbeta ihop degen först smulig sedan snabbt till en deg i maskin eller för hand. Låt degen vila inplastad i kylen medan du förbereder alla fyllningar
Vissa recept är borta i flera år för att sedan plötsligen hittas. Jag trodde att jag förlorat receptet till en älskad klassiker i min familj, men på ett gammalt receptkort fanns det nedskrivet
Jag gjorde som jag berättade i kommentarerna till förra inlägget. skaffade mig och äldsta dottern en billig biljett till Spanien och våra goda vänner som bor utanför Marbella sedan ett par år tillbaka
2msk rapsolja. 2msk rapsolja. Älskade planka. På fredagar så ska det vara gott, lyxigt och lite mysigt. Lite av en oskriven regel men vem är jag att gå ifrån denna norm
Tänkte dela med mig av ett väl beprövat recept på goda, saftiga och givetvis glutenfria kanelbullar. Vad som är lite extra bra med jusr detta recept är att de bara ska jäsa en gång och det är på plåten när de är utbakade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.