Jag älskar att både laga olika rätter till bufféer och att äta buffémat. Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Foto ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter. Fotograf. Eva Hildén Smith. Dags för lite sommarkänslor – jag delar med mig av ytterligare ett recept ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Ja fortsätter på inslagen bana och ger ännu ett recept på en nyttig och fräsch sallad. Denna gång är det en asiatisk glasnudelsallad med gurka, chili och koriander
Jag är beredd att utfärda favoritvarning på det här brödet också. Jag ville variera mitt tidigare favoritbröd, som jag bakat åtskilliga gånger vid det här laget, och bytte ut och ändrade lite i receptet
Man lär sig så länge man lever och det stämmer verkligen. Jag har alltid funderat på varför en del tar bort den tunna hinnan på baksidan av revbenen innan de marinerar eller ”rubbar”
Mat som tar tid på sig är kanske inte den bästa vardagsmaten, så känner ni att ni inte hinner mitt i veckan att tillaga denna kyckling så spar receptet till en helg och ta er då tiden
Blev så sugen att testa bröd med torkade tranbär, nu när jag botaniserat bland Risentas müsli. Torkade tranbär är nästan lika söta som annan torkad frukt och mycket goda att ha i bröd
Jag äter inte så jättemycket bröd, men till frukosten på morgonen vill jag nog gärna ha en macka. Och då ska det helst vara ett bröd som är fullproppat med nyttigheter, som frön, frukt och nötter, så att kropp och hjärna kommer igång
Även måndagen ägnades åt att laga fransk mat. Igår befann vi oss i de södra delarna av Frankrike (ja, egentligen i en hemkunskapssal på en skola i Örebro, men med lite fantasi så
Lägg fisken i en ugnsform. Vispa ihop krossade tomater, crème fraiche och kryddor. Häll det över fisken, strö över kräftstjärtarna och tryck ner dom lite i såsen, gör likadant med de halva cocktailtomaterna, smula över buljongtärningarna och ställ in i mitten av ugn i 200 grader i ca 45-50 minuter
För att inte reta upp för många militanta köttälskare efter mitt förra inlägg så är det bäst att visa att även jag grillar kött ibland även om det inte blir så ofta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.