Äppel- och björnbärspaj med aprikosglasyr
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör i kuber
  • ½ dl florsocker
  • 3 msk kallt vatten
  •  
  • Äppelfyllning
  • 700 g syrliga äpplen
  • tex. Aroma eller Gravensteiner
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 150 g grovriven mandelmassa
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 tsk kanel
  •  
  • Björnbärstopping
  • 600 g färska eller frysta björnbär
  • 400 g aprikosmarmelad
  • 2 msk vatten
  •  
  • Mascarponekräm
  • 500 g mascarponeost
  • 1 vaniljstång
  • 5 äggulor
  • 1 ½ dl florsocker
  • Rivet skal av ½ citron
  • Saften av ½ citron (2 ½ msk)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.