Det allra bästa med hösten är, förutom naturens färgexplosion, alla underbara frukter som ska skördas som exempelvis plommon, päron och framför allt äpplen
Eller rättare sagt - AJ. Det blev en Apple Pie-smoothie med Apple Pie-granola samt en surdegsbulle med prickig korv, gurka och philadelphia, rökt kyckling och ägg
Äppeldessert recept. Äppeldessert. 3-4 äpplen. 3-4 äpplen. Vårt äppelträd är ett extra skafferi nu på hösten och det gäller att ta till vara en del av godsakerna
LC/LCHF Äppelpaj med vaniljgrädde 4portca 6,5 kh/port3 st äpplen1/2 msk kanel1/2 tsk stevia strö1,5 dl mandelmjöl0,5 dl hasselnötter0,5 dl sötmandel100g smör1/2 krm vaniljpulver1 msk sukrin melisSätt ugnen på 200grader. Strö sedan smuldegen över äppleskivorna och gratinera i ugn ca 15-20min
Jag gillar verkligen mina silikonformar som jag köpte för ett tag sen ocb brukar baka både muffins och bullar i dem och det är väldigt smidigt eftersom man aldrig behöver oroa sig för att bullformarna ska vara slut - de här ligger alltid i kökslådan
Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker
4-5 äpplen. Smörj en panna 20x30 cm (långpanna i nödfall), strö över lite mjöl. Skala och kärna ur äpplena och skär de i klyftor, pressa över citronsaften så de inte mörknar
Blanda sen ner resten av ingred och rör runt ordentligt, låt det stå och jäsa i ca 40 min♥ Släng ner smeten i 2 avlånga bröd formar och grädda på 200° i ca 40-60 min. ca 40-60 min
Sätt på ugnen cirka 150 grader på varmluft. Skala och kärna ur äpplena och mixa med stavmixer. Blanda fullkornshavremjölet med övriga torra ingredienser och russinen i en separat bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.