Stefan Sauk, Nassim Al Fakir, "Tobbe-trollkarl", Marika Lagerkrantz. DReceptet idag är absolut ingen "nyhet", ni har säkert sett det på många andra bloggar och i tidningar
-). Jag blandade Schärs mix C och Sempers Fin mix. Igår när jag läste Buffé, hittade jag ett recept på kolapaj som lät så gott som jag idag provade att omvandla till ett allergivänligt recept
Jag gillar verkligen mina silikonformar som jag köpte för ett tag sen ocb brukar baka både muffins och bullar i dem och det är väldigt smidigt eftersom man aldrig behöver oroa sig för att bullformarna ska vara slut - de här ligger alltid i kökslådan
-), går likabra att använda tex gräddfil, turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt. Det blev en härligt saftig sockerkaka fylld med kanel och äppplen, kan inte bli smarrigare liksom
-). Kolapaj med vispad grädde, daim och hallon. Kom på att jag glömt bort att lägga upp receptet på den här supergoda kola och daimpajen jag bakade till midsommarafton
Förslut och förvara svalt. Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker
Skala och kärna ur äpplena och skär de i klyftor, pressa över citronsaften så de inte mörknar. Häll upp smör och vispgrädde i en kastrull, låt koka upp
Görs enklast med hammare och spik. Placera grytan på spisen och sätt vredet på drygt medeltemperatur. Lyft upp burken med en tång eller en grytvante, placera på spisen och låt den svalna lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.