För ett tag sedan fick jag en bok från Kiviks musteri. Från äppelljus till appletinis. En härlig bok med äpplets historia, äppelsorter, släktskap och många härliga recept
"Mitt kök" heter en av bilagorna som Expressen/Kvällsposten ger ut varje vecka. Den säljs onsdag till fredag och jag kan naturligtvis inte låta bli att köpa den
Har du äppel som ligger i fruktskålen och börjar se tråkiga ut, riv dom och blanda ner i bröddegen. Detta äppelbrödet är så gott och dessutom enkelt att göra
Idag blev det ett långjäst äppelbröd. Går snabbt att slänga ihop, jäser länge och smakar great. Det rivna äpplet ger brödet en väldigt mjuk karaktär dessutom
Smula jästen i en degbunke. Häll i vatten och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt och olja. Skär katrinplommonen/russin i smala strimlor och det urkärnade äpplet med skal i pyttesmå tärningar
Grovt saftigt bröd som är superenkelt att göra, bara att röra ihop och grädda. Vill du ha perfekta äppeltärningar så använder du MandoChef, enklas är att hacka i ExtraChef men funkar ju även att använda en kniv
Äppelbröd med rostade hasselnötter. De tre senaste veckorna har jag haft min första riktiga semester på fyra år och det har varit så härligt att jag nästan inte kan beskriva det
Säkerligen har många med mig denna tid på året det angenäma problemet att trädgården dignar av mogna äpplen som man får lov ta vara på något sätt innan hösten blir allt för sen
Jag ska erkänna att jag inte brukar förbereda min surdeg speciellt väl innan bakning. Jag är av en otålig karaktär och ja, trots att alla mina ”seriösa” brödbakssituationer blivit mycket lyckade pallar jag helt enkelt inte
Nu hänger äpplena tungt på träden i Solhagas trädgård. Bäst att göra något innan höststormen river ner dem, tänkte vi och bestämde oss för att förra veckans bröd skulle bli något alldeles extra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.