Häll smeten i formen, fördela äpplen över och toppa med vit choklad och mandelspån. Tillsätt smör, vaniljsås, citron och vetemjöl som blandats med bakpulvret
Äppelkaka på hösten är ungefär lika viktigt som gröt till jul. Min absoluta favorit är mormors äppelkaka som jag publicerat här tidigare, men i år fick jag mig en tanke att baka en äppelkakamedchoklad och var tvungen att testa
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
Kan uteslutas eller ersättas med ingefära eller pepparkakskrydda. Hyvla kylskåpskallt smör med osthyveln och täck äppelkakanmed smörskivorna så att havregrynen inte syns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.