Hösten har kommit och då gäller det att mysa till det lite extra mycket, tända lite ljus, krypa upp i soffan med en filt omkring sig och äta världens godaste äppelkaka
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
Kan uteslutas eller ersättas med ingefära eller pepparkakskrydda. Hyvla kylskåpskallt smör med osthyveln och täck äppelkakanmed smörskivorna så att havregrynen inte syns
Med svenska äpplen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 klädd med bakplåtspapper
Riv mandelmassa och blanda med äggen. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljpulver och kanel. Täck med smet och lägg på ytterligare äppelklyftor och häll på resterande smet
Jag fick godkänt och hon tog till och med en gång till. Här har ni en vegansk äppelkaka. En höstkaka som fick heta duga när Louise skulle komma på finbesök
Ös på med kanel, hackade hasselnötter och pärlsocker. Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.