Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
En riktigt fin helg som ikväll avslutades med restaurangbesök&bio med fina vänner. Blev Vägga fiskerestaurang och så himla god mat serveras det där nere, sen precis intill havet med
Äppelkaka. Äppelkaka 1 st ekologiskt ägg 2 dl strösocker 1 tsk vatten 2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 0,5 tsk bakpulver 100 g smör, smält 4-5 st syrliga svenska äpplen Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning smör till formen
På den tiden gjordes den knaprig och med rågsmak av sötsur limpa samt äppelmos. Men idag är det ingen knaprig äppelkaka som har bakats, idag serverar jag en saftig, nästan lite seg, äppelkaka tillsammans med vispad grädde med smak av vanilj
Äppelkaka är ju såå gott, släng i lite vitchoklad så blir det snäppet bättre. Blanda runt dem i en skål med kanel & socker och låt stå och marinera medans du gör smeten
Kakan är enkel att göra samtidigt som det blir mer än en vanlig sockerkaka med äpplen i. Tillsammans med lite syrliga äpplen från trädgården är den här kakan en riktig fullträff
Äppelkaka à la Mamman. Mamma lyckades bättre med den, men skam den som ger sig. Servera med vaniljvisp. I dag kom min Fina pappa (Pan) på besök på fika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.