Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här medhirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftigaäppelkakanmedvita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkakamed kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddigäppelkaka, här en äppelsmulpaj medhavrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka medäpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Receptet kommer från bloggen CuisineParadise och är skrivet av bloggaren Ellana Guan och recepten på bloggen är främst inspirerade av det asiatiska köket
Smörj en form medlitemargarin och skaka runt ströbröd. Ta bort kärnhusen iäpplena och skala i små klyftor, lägg sedan äppelklyftorna i ett snyggt mönster ovanför smeten
Servera den med tex grädde eller creme fraiche eller bara som den är. Äntligenfinns det svenska mogna äpplen så igår gjorde jag en väldigt god äppelkaka
Fördela de rivnaäpplena och kanelen i formen. Blanda alla torra ingredienseri en skål. Gör antingen ett lock eller smula över den andra deghalvan över äpplena
Receptet kommer ifrån underbara Sara Bäckmo Som har en helt fantastisk blogg om allt som har med trädgård att göra, har lärt mig massor om hur man anlägger en täckodling
Blanda sen ner resten av vattnet, salt, olja, honung, linfrön och fullkornsdinkelmjölet. Ta fram en blomspruta och spraya lite vatten ini ugnen innan du sätter in bröden
Mät upp de torra ingredienserna och vispa samman med hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken i den klimpfria smeten och rör i de uppvispade äggen och fettet
Jag kryddar alltidmin gröt med kanel och idag toppade jag gröten medrivetäpple. Jag har faktisktsovitmed fönstret öppet hela natten, första gången detta år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.