Ja, inte är det lätt att välja dessert i år heller. 8 potatisar1 gul lök3 ägg1 tsk salt1 krm pepparmargarin eller smör1 msk iskall Creme fraiche till varje råraka1 msk Löjrom till varje råraka (fungerar också bra med röd stenbitsrom)1 msk finhackad rödlökSkala potatis och lök och riv de fint på rivjärn
Jag har lovat mig själv att inte köpa hem mer kött, kyckling, köttfärs eller bröd. Det i en tom frys, men just nu får det inte ens plats en endaste liten kortlett där i
Nu är jag ingen konstnär så jättevackra blev de ju inte och en hel del pill var det. Jag gjorde dem till Alexanders dop men kan tänka mig att de skulle uppskattas på ett barnkalas också så klart ☺☺
Du behöver inte ha tillgångtill någon ugn för bröden steks i stekpannan. Det tar lite tid att kavla och grädda bröden en och en, men det är inte mycket värre än att steka pannkakor och resultatet är väl värt den lilla uppoffringen
Som jag redan har berättat så åt vi familjefavoriten kycklingtortilla och lchf-varianten kycklingtortillagratäng i lördags och fick då förfrågan om recepten
Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar. Småkoka några minuter och tillsätt sen jordnötssmör och hackade jordnötter
Kan serveras på såväll knäckebröd som rostad toast, baugette eller mjukt tunnbröd. Började med att sila ur vätskan ut tonfisken, blanda sedan tonfisk, creme fraiche och majonäs i en skål
Finhacka soltorkade tomater eller mixa grovt och blanda med creme fraiche och vitlök. Nåväl, i helgen åt vi kyckling och då med en supergod glaze som man blandar till och penslar kycklingen med de sista minuterna av stektiden
Funkar lika bra med bacon eller kallrökt skinka som jag hade denna gången. Denna kycklingrätt har jag gjort flera gånger och det är verkligen ett säkert kort både till vardag och fest
Servera på frukostbordet eller som en lätt lunch, gärna med några tomater till. Så här i semestertider när vi har gott om tid på oss att äta frukost brukar jag göra lite mer med äggen än att bara steka, koka eller göra röra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.