Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte medkanel och vaniljpulver
Lägg äppelbitarna tillsammans med vattnet och kanelstång i en kastrull. En hel pappkasse med äpplen. Dela skalade och urkärnade äpplen i fyra delar (Lägg äpplena i vatten medan du skalar och urkärnar dem så att de inte mörknar)
Lägg bitarna i en kastrull med vatten. Tillsätt sockret, honungen och kanelen. Mixa med en stavmixer. Häll av vattnet och fyll på med 3 dl nytt vatten. 1 tsk kanel
Tillsätt socker, citron, vatten och kanel. Lätt dem i en kastrull och mixa dem med en stavmixer, (eller kör dem i matberedaren innan du lägger dem i gryta)
Blanda Gelatinpulver tillsammans med vatten och låt småkoka tills det stelnar. Vispa grädden fluffigt tillsätt färskosten,citroncitronskal och vispa väl
Kycklinglårfiléer med smak av kanel, chili och citron. Lägg ner kanelstängerna längs sidan i grytan (så att den under tillagningen kommer i kontakt med vätskan som bildas)
Här kommer receptet på min hemmakokta äppelsaft medKanel & citron. Idag fick jag lite tid för pyssel här hemma med sånt som jag tycker är så mysigt att pyssla med
Krydda medkanel och citron. Vill du ha längre hållbarhet, tillsätt Atamon som konserveringsmedel. Koka i 5 minuter och smaksätt sen medkanel och citron efter tycke och smak. 1 tsk malen kanel. 2 tsk pressad citron. Sänk värmen till medel och rör i 5 minuter under tiden det kokar sakta. 1 tsk malen kanel. 2 tsk pressad citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.