Äppelmosmed vaniljsmak. Äppelmoset klarar sig ett par veckor i kylen. Äppelmos. Koka äppelklyftor med vattnet tills äpplena börjat gå sönder, cirka 5-10 minuter. Ta av från plattan och rör i sockret tillsammans med kanel och ingefära (rör i lite i taget och smaka av för att få önskad kryddighet – jag använder ca 2 tsk kanel och 1 tsk ingefära)
Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
Ta bort kärnhus och lägg i en kastrull med vatten. Idag när lillan skulle äta mat insåg jag att jag inte hade någon frukt till henne som hon alltid får efter maten
Äppelmos. Har nämligen haft vissa problem med dem under åren. Äppelmos. Mixa med stavmixer. mixade med stavmixer, tillsatte syltsocker, kokade ytterligare 3 minuter
I veckan åkte jag till en kompis och fick plocka med mig massor av goda äpplen hem. Äppelmos. Ha i kanelstängerna efter en stund så att de får sjuda med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.