Gårdagens fika bestod av äppelmuffins. Snabba, enkla, utan crunch eller crumbel, inte heller behöver äppelbitarna förstekas, utan man vispar helt enkelt ihop en smet som man häller i muffinsformar och sedan sticker ner äppelbitarna i
Klicka ut muffinssmeten till hälften i muffinsformar, lägg en klick kanelklet och täck medmed smet. Alltså, det här är på riktigt den godaste muffinsen någonsin
Smält smöret och tillsätt det tillsammans med yoghurten. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt och fyll dem till hälften med smet
Smarriga muffins är aldrig fel. Lätta att baka och bra att ha i frysen dessutom. 12 muffins 2 äpplen 2 msk socker+2 tsk kanel 2 ägg 1,5 dl socker 1 dl farinsocker 4,5 dl vetemjöl 2,5 tsk bakpulver 1 dl vaniljyoghurt 100 gram smält smör Skala äpplena och
Idag ska det vara stora cupcakes, helst med både fyllning och frosting eller någon annan topping. Jag föredrar en mindre muffins, gärna med några bär eller bitar frukt, som ger de mjuka kakorna en lite friskare smak och dessutom gör dem saftiga
Äppeltider och massor med äpplen som du inte vet vad du ska göra med. De här äppelmuffinsarna blandar du ihop i ett nafs och medan de gräddas hinner du koka kaffe och duka fram
Läg i skål och blanda med kanel och sötning. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek, känn med sticka om smeten är torr och muffinsarna fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.