Strö rikligt med socker och kanel över kakorna. 3-4 Äpplen (gärna lite syrliga eftersom du toppar med socker). Förbered plåten med pappersformar (ca 12 st). Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter, känn med fingret på kakans topp innan du tar ut plåten. 3-4 Äpplen (gärna lite syrliga eftersom du toppar med socker)
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.