). (Originalreceptet innehöll även ½ tsk bakpulver och 2 msk mjölk, men jag glömde bort de två sista ingredienserna och resultatet blev kanon, så jag kommer att utesluta dem även i fortsättningen
(Om degen är för geggig så ta mer mandelmjöl. ). ). (Min ugnsform är 15x20 cm, man kan även ta större men då täcker kanske inte smuldegen äpplena ifall man vill det
Lite flexande framför spegeln, bra tryck i armarna och en härlig skål med havregrynsgröt med banan och massor med kanel som påfyllning efter passet (tillsammans med en proteinshake)
Ca 6 äpplen ( medel storlek). ) ca 6 pers. Ca 6 äpplen ( medel storlek). Äppelpaj - smulpaj. Tänk att i bland så glömmer man bort hur gott det är att göra en klassiker som smulpaj med äpplen
Äppelpaj anses ju vara en ganska enkel efterätt som man bara slår ihop. 150 gram smör (för vegan eller laktosintolerant, ett mjölkfritt alternativ). 1 dl ljussirap (ev lite till för att ringla över)
RECEPT NINAS KNÄCKIGA ÄPPELPAJ. ÄPPELPAJ – snabb och god. Äppelpaj med marängtäcke. 2 vaniljstänger (har man inte det så funkar det med 1 tsk ekologisk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker). 1) Dela vaniljstången och gröp ur fröna. 2) Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång plus frön. 3) Häll gräddmjölken över äggblandningen, lite i taget under omrörning så att gulorna tempereras. 4). 5) Vispa grädden och rör sedan i den i den avsvalnade vaniljsåsen. Äppelpaj med maräng – Applemeringue pie 6 äpplen
Ingredienser150 gram smör (för vegan eller laktosintollerant, ett mjölkfritt alternativ)En skvätt salt 1/2 tsk ungefär1. 5 dl havregryn2 dl vetemjöl1 dl socker5-6dl skivat äpple utan skaldelar och kärnhus2-6 tsk "nymortlad" karemumma där det gärna får vara lite grovt kvar1dl ljussirap (ev lite till för att ringla över)Ugnstemperatur 200grader Gör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.