Denna helgen börjar lida mot sitt slut. Tiden man är ledig går alldeles för snabbt. Idag har vivarit hemma mest hela dagen, fixat och planerat en eventuell födelsedagspresent till Stefan som fyller år om två veckor
Ibland tryter motivationen även för mig. Igår kände jag migriktigt seg i kroppen hela dagen, hade ont i huvudet och bara tanken på att träna kändes otroligtjobbig
Tänk att i bland så glömmer man bort hur gott det är att göra en klassiker som smulpaj med äpplen. Denna gången valde jag dock att inte använda havregryn i smultäcket
Äppelpaj anses ju vara en ganska enkel efterätt som man bara slår ihop. Men det är de enklaste rätterna som många gånger är de svåraste att få riktigtriktigt bra
Fredag och nu är det dags för mig att ta helg. Har två små spända killar hemma som längtar ivrigttill morgondagen, då är det nämligen dags att springalite
100 g margarinalternativt smör. 12 msk ljus sirap. 1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingrediensernatill pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Grädda pajen mitti ugnen i 25-30 minuter. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Skala och skiva äpplena och lägg dem i en smord ugnsfast form. Blanda övrigaingredienseri en bunke, finfördela det med hjälp av en gaffel eller fingrarnatill en smuligblandning
Det här är en variant på vår knäckigaäppelpaj på kanel och om kanelen är klassiski äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Fyllning. TIPS. Penslar man pajskalet med lite kolasås blir pajen krispig och knäckig utanpå. Vill man ha ett mjukt pajskal kan man hoppa över den biten och hälla all sås i pajen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.