Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Det blev en LCHF äppelpajmed en hemmagjord variant på vaniljsås. Men vi två vuxna som gärna äter sockerfria alternativ tyckte att den funkade och vi åt glatt upp det vi hade på tallriken
Efter det är det ‘Kockarnas kamp’ och TV-kvällen avslutas med ‘Hela Sverige bakar’. Härligt med torsdag -för det innebär att det är fredag i morgon, tjohooo
Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll medäppelpajoch hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Häromkvällen satt jag och funderade på vad jag skulle kunna hitta på med alla fina äpplen jag har hemma och då slog det mig hur mycket ni tidigare gillat min ”Micro-kladdkaka” - varför inte göra en mini-äppel-Micro-paj
Kanelig äppelpajmed krispigt, halvknaprigt, halvmjukt täcke och massa vaniljsås till. Min yngsta dotter har haft stora problem med eksem sedan flera år
Tillsätt smöret och nyp ihop med kokosflingor och mandelspån. Blanda dem med citronsaft och socker. 1Blanda mjöl och socker. 1Dela, kärna ur och klyfta äpplena. 1Servera med vispad grädde smaksatt med kardemumma
Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsås och så färska blåbär och hallon
Kvällen startade med kantarellknyten och fortsatte med en kycklinggryta till middag och så avslutade vi med en sötsyrliga äppelpaj, som det togs om både en och två gånger av
Den svalare vinden, stämningen med mörker, brinnande marschaller, färgsprakande pumpor som lyser upp och ön väcks åter till liv igen efter sommarens turistinvasion
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.