Äppelvolanger1. Hyvla ett stort äpple runt med en mandolin. Ca 1-2 mm. Torka i ungen ca 30 minuter på 110 grader varmluft eller 130 under och över värme
Tredje advent och här kommer recept nummer 4 av höstens äppelbak. Min mans födelsedag och med alla äpplen jag fått från mormor blev det naturligt med äppeltema dagen till ära
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet och det smälta smöret. Bred ut smeten i en rund form ca 27 cm. Bred sedan ut de rivna äpplena och strö på sockret
Den här äppeltårtan gjorde jag redan för en månad sedan men först nu får ni receptet. Men jag lovar, ni kommer älska den, så jag tycker verkligen ni ska ta och testa den här tårtan
Ugn 200°. Kavla ut smördegsplattorna en aning och tryck ihop kanterna så de får en liten kant. Pensla med uppvispat ägg, fördela och bred ut marmeladen
Blanda ingredienserna till mördegen och lägg kallt att vila i 1-2 timmar. Kavla ut degen ca 2 mm tunn och klä 10 st portionsformar, ca 6-8 cm i diameter
Rör margarinet och sockret pösigt, gärna med elvispens degkrokar, rör sedan i ägget. Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver och vänd ner blandningen i äggpöset
Shabby Chic Äppeltårta, eller i Mattias nya, otroligt fina, julklappslistade bok Bake My Day. I söndags firade vi våra kära farer, jag min och Marco sin
I helgen firades det nyår i Etiopien, och även här i Sverige =). Dagen till ära var vi hembjudna till ett par av mina vänner och firade där med att äta injera *mums* som är en slags surdegs pannkaka som serveras med olika (starka) grytor och är Etiopiens traditionella maträtt
Äppeltårta. Wallonbullar med äppelfyllning75 g Jäst3,5 dl Mjölk2 st Ägg1050 g Vetemjöl150 g Vit sirap eller Strösocker250 g Smör17 g Bakpulver15 g SaltLös jästen i den kalla mjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.